ME AND MY FAMILY

By: wan zaidah wan ishak

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 28-Jul-2008 20:21 Email | Share | | Bookmark
SEPANJANG JALAN

 
 
 
View all 18 photos...
Antara gambar yg sempat dirakam sepanjang perjalanan kami semasa bercuti ke Scotland,tengok gambar tak secantik tengok life, anyway enjoy the photos...


Monday, 28-Jul-2008 17:10 Email | Share | | Bookmark
STIRLING

 
stirling castle
 
View all 22 photos...
MON 21/07/08 Sebelum bertolak balik kami naik ke Stirling town sempat singgah kat Stirling Castle then ke high street pas tu terus ke Wallace Monument, tapi sebaik kami sampai, van yg bawa tourist ke atas dah penuh, next trip another 20mins, takut lamabat sampa london kami terus bertolak balik. Sat nav kami bawak jln kaki bukit, sampai satu tempat nampak mat salleh dok berkelah tepi tasik kami pun join, tengok ada orang mandi, the kids apa lagi...terus masuk tasik dari berbaju sampai buka baju. Enjoy sakan selalu kat sini bila nampak air, airnya sejuk kali ni airnya biasa-biasa aje. We had our lunch at Annandale Water welcome break and reached london @10pm.


Sunday, 27-Jul-2008 18:51 Email | Share | | Bookmark
EDINBURGH

 
edinburgh castle
 
View all 45 photos...
SAN 20/07/08Edinburgh has one of the most beautiful cityscapes in the world Our first destination is Edinburgh Castle, tapi sayang masa kami sampai kat depan castle dibuat temporary stadium for 2008 Edinburgh Military Tattoo shows, so tak dapat le nak tengok bandar dari edinburgh.
Dari sini kami masuk ke Tartan Weaving Mill & Exhibition, buy some souvenirs, pas tu kami ke Arthur Seat, tapi kat bwah aje, Scottish Parliament,Palace of Holyroadhouse and then to Nelson Monument before having lunch at pizza hut. Dah kenyang kami ke Princes Street, nampak je kedai Disney the kids beria nak masuk, nak tgk karektor baru Disney - WALL-E so kami pun layan jelah..dah puas jamu mata
kami lepak jap kat Princes Street Garden dan kawasan sekitarnya, sebelum balik kami ke tempat wajib hubby singgah - hard rock cafe...dlm perjalan balik ke hotel kami sempat singgah kat Edinburgh Mosque and Britania Walk.


Sunday, 27-Jul-2008 18:31 Email | Share | | Bookmark
FALKIRK WHEEL

 
 
 
View all 5 photos...
SAT 19/07/08 On the way to Travelodge Falkirk, kami singgah kejap kat Falkirk Wheel. Kami sampai jam 7pm Falkirk Wheel tutup jam 6 so bergambar dari luar pagar ajelah...

The Falkirk Wheel, named after the nearby town of Falkirk in central Scotland,it is an exceptional feat of modern engineering and is already being recognised as an inspirational sculpture for the 21st Century.
Designed to reconnect the Forth and Clyde Canal and the Union Canal and sited in a natural open amphitheatre at Rough Castle near Falkirk, this remarkable and elegant mechanical marvel is the only rotating boatlift in the world and truly one of a kind.The Falkirk Wheel can carry eight or more boats at a time with a single trip taking about 60 minutes


Saturday, 26-Jul-2008 20:31 Email | Share | | Bookmark
GLASGOW

 
 
 
View all 16 photos...
SAT 20/07/08 Kami bertolak dari London sekitar jam 8 pagi terus ke Glasgow, tapi stop for breakfast around 10am. Tempat pertama yang kami tuju ialah Bonny Pack - beli set Corelle
Next destination is George Square which located near the City Chambers, Tourist Information Center, Queen Street Stations. Kat sini kami lepak dan santai menikmati pizza hut. From here we went to Clyde Auditorium - The 3,000 seat, Clyde Auditorium is not only superbly equipped, purpose-built conference centre, it has become an icon of Glasgow and a symbol of the regeneration of the river Clyde.
Kami bergambar dari jauh aje - malas nak jalan kaki melalui jambatan gantung - its a bit far from our parking. Tak jauh dari jambatan gantung tu ada satu lagi jambatan yang baru dibina pada tahun 2006, jambatan ni boleh kereta lalu tu le pasal kami lalu situ. They called it Squinty Bridge -The first new road bridge to be built over the River Clyde for more than 30 years has been opened. The £20m Clyde Arc, west of the Kingston motorway link in Glasgow city centre, was declared open by Willie Haughey OBE at an official ceremony. Glaswegians have dubbed it the "Squinty Bridge" because it crosses the river diagonally to link the north and south.



[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net